top of page

LÄR KÄNNA LERAN

DREJNING

För många är drejning det som folk tänker på när de hör ordet keramiker. Med rätta! Ingen annan teknik har riktigt lika mycket utstrålning och magi som drejning. En 10 000 år gammal teknik, ofta refererad till som den första mekaniska tillverkningen är tätt sammankopplad med uppkomsten av hjulet och den moderna människans framgång. Drejningen tillåter både små och stora format gjorda med mycket känsla, men var så säker; det är inte så lätt som det ser ut! Hos Lerstudion får du chansen att tillsammans med kursledaren prova ditt tålamod och din fingerfärdighet i en roterande dans med leran!

Drejning

FORMA FÖR HAND

Ingen kan säga exakt hur länge vi människor har format leran för hand med det rör sig i alla fall om 100 000 år! Under dessa millennier har otaliga tekniker framtagits, varav de mest framgångsrika är tumning, ringling och kavling. Med dessa tekniker kan man enkelt forma leran till skålar, fat, krukor och vaser, båda stort och smått. Det kanske inte ser lika förtrollande ut som drejningen men jag garanterar att om du ger det en chans så kommer du snabbt fastna i ett flow! Ett långsammare själsarbete där närvaro och tid tillsammans förädlar leran till fantastiska ting!

Modellering

SKULPTERING OCH MODELLERING

Att modellera eller skulptera figurer och former är sällan mer än att släppa taget och prova! Med de formningstekniker som kurserna behandlar kan man också bygga och forma skulpturer av olika slag och bara fantasin sätter gränserna. I studion finns alla förutsättningar för att förverkliga dina idéer!

Skulptering
bottom of page